Opiskelu

Kouluta itsesi!

Niin se vaan on, ettei koulunkäynti ole turhaa. Nyky-yhteiskuntamme arvostaa korkeaa koulutustasoa ja monet alat jopa vaativat sitä. Vaikka koulutus ei työpaikkaa takaakaan, on suoritetuista kursseista ja tutkinnoista ammattikentällä hyötyä. Peruskoulun jälkeen vaihtoehtoja on monia: Ammattikoulut, lukiot, opistot...Ja toisen asteen koulujen jälkeen lista vain jatkuu. Tee valintasi kuitenkin huolellisesti ja suuntaa katsettasi tulevaisuuteen.

Ahdistaako kuuluisa kysymys: "mikä sinusta tulee isona?" Jotkut tietävät vastauksen jo viisivuotiaina, toiset eivät koskaan. Joka tapauksessa tärkeintä on, että on aidosti kiinnostunut siitä, mitä opiskelee. Eikä se oppi ainakaan ojaan kaada!

Savonlinnan seutu tarjoaa monipuolista koulutusta niin ammatti- kuin yliopistotasollakin. Vasemmalta pääset kunkin kunnan koulutustarjontaan käsiksi ja alta löydät tärkeää tietoa opiskeluasioista.

Yleistä tietoa
AVO ammatinvalintaohjelma
Avoin yliopisto
Edu.fi - Opetuksen ja oppimisen verkkopalvelu (Opetushallitus)
Kansaneläkelaitoksen opintotuki
Koulutusnetti (Opetushallitus)
Opetushallitus
Opetusministeriö
Opintoluotsi
Sakki ry
Valmennuskeskus

Yhteishaku

Yliopistot järjestävät pääsykokeet itsenäisesti, mutta useimpiin lukioihin ja ammattilliseen koulutukseen sekä ammattikorkeakouluihin haetaan yhteishakumenetelmällä. Yhteishakuun kuuluviin oppilaitoksiin haetaan samalla lomakkeella tietyn hakuajan aikana. Lisätietoa linkeistä!

Ammatillinen- ja lukiokoulutus
Ammattikorkeakoulut

Yleistietoa oppisopimuskoulutuksesta

Ammattitaidon voi hankkia myös oppisopimuskoulutuksella, jossa tutkinto suoritetaan samalla työtä tehden.

Opetushallituksen tietoa
Oppisopimusopas
Työministeriön tietoa